Sol & salgsfremmende balkong

Vurderer du å selge boligen til våren? Eller kanskje du bare ønsker å skape din egen lille oase oppe i høyden? Da er disse tipsene for deg!

Balkong er et fantastisk tilskudd til boligen. Dette private lille uteområde gir mer enn bare sol og utsikt – det fungerer også som et ekstra rom, eller en liten hage, i sommermånedene. Derfor er det ikke rart at balkong er ettertraktet og bidrar til å øke verdien på boligen din. Så enten om du vurdere å selge bolig med balkong, eller optimalisere den – her er 5 gode tips.

Gulv & Gelender

Start med det grunnleggende! Det er nemlig enkelt å gi både gulv og gelender et nytt og personlig uttrykk. For eksempel kan du friske opp gulvet med mønstrede fliser, eller montere trefliser. De kommer i flere mønstre, er snillere for lommeboken og enkle å montere. Ønsker du mer privatliv på balkongen og samtidig dekke til gelenderet er for eksempel et bambusgjerde en god idé. Det gir balkongen et hjemmekoselig og mer organisk preg.

Hengekøye & henge-drivhus

Du trenger ikke en stor hage for å ha eget drivhus. Selv på mindre balkonger kan man få plass til et lite vitrineskap eller et mikro-drivhus – perfekt for urter, tomatplanter, chiliplanter o.l. Ikke bare får du en egen liten kjøkkenhage i høyden, men det ser grønt og koselig ut. Drivhuset kan plasseres på gulvet, eller med et oppheng i rekkverket.

Og når vi først snakker om oppheng: balkong er også perfekt for hengekøye – en enkel og utmerket løsning for en fleksibel solseng som enkelt kan henges opp og ned etter behov.

Fleksible møbler og funksjonell oppbevaring

Når kvadrameterne er få er høyde, flerfunksjonalitet og oppheng gode stikkord får møbelinnredning. Prøv å bruke møbler som kan ha flere funksjoner. En krakk kan fungere som et lite bord, en sittebenk kan også være en utmerket putekasse, og det finnes mange gode balkongbord som monteres med oppheng i rekkverket, og som foldes ned når det ikke er i bruk. For generell oppbevaring er det lurt å tenke høyde for å spare gulvplass.

Beplantning

Se på balkongen som en hage og fyll den med planter og blomster! Bruk blomsterpotter i forskjellig form og farge, og plantekasser er alltid en klassiker. For en annerledes og mer organisk struktur kan også bruke kurver som blomsterpotte, bare husk å sette inn et plastinnlegg slik at vannet ikke renner gjennom. Stylingtips: sett pottene i klynger fremfor alene og sett de slik at du kan se dem innenfra også. Velg planter som trives i krukker og som trives ute, noen uslåelige klassikere er lavendel, pelargonia, sedum, rosmarin og salvie.

Belysning

Lys opp sommernatta med koselige lyslenker og lanterner. De tar lite plass, koster ikke mye og skaper en koselig atmosfære. Har du balkong over deg, kan du henge lyslenker herfra også. Og du, lanterner med stearinlys skaper et hyggelig utsyn på vinteren også.