Et lysende hjem & lavere strømregning

Belysningen i hjemmet er definerende når det kommer til stil, stemning og bruksbehov. Heldigvis trenger ikke alle lyskildene dine bidra til økt strømregning, og fin belysning er ikke synonymt med dyre designerlamper. La deg inspirere av disse tipsene.

Solcellelamper og lykter
Solcellelamper er en effektiv og miljøvennlig løsning for belysning uten strøm. Disse lampene lader opp i løpet av dagen ved å absorbere solenergi. Plasser solcellelamper rundt i hagen, på verandaen eller i vinduskarmen for å lade lampene og dermed få belysning uten å bruke strøm.

LED-lysbånd med batteri
Bærbare LED-lysbånd med batteri er en moderne og energieffektiv løsning for dekorativ belysning. Disse båndene er enkle å installere og kommer i ulik varmegrad, lysstyrke og farger. Bruk dem rundt speil, reoler eller for å markere konturer i rommet uten å være avhengig av stikkontakter.

Stearinlys og lysestaker
Tidlløst, romantisk og alltid koselig: stearinlys er en sikker vinner. Plasser dem i lysestaker eller på dekorative fat for å skape et varmt og beroligende lys. I tillegg bidrar stearinlysene med å varme opp rommet. Har du små barn, men ønsker følelsen av levende lys, kan du prøve LED-stearinlys for å unngå at nysgjerrige barn brenner seg på fingrene. 

Reflekterende overflater
Utnytt naturlig lys ved å plassere reflekterende overflater rundt i rommet. Speil og flater i lyse farger bidrar til å spre og forsterke naturlig lys, noe som gir et lysere og mer åpent rom uten å bruke for mange lamper. 

Oljelamper og petroleumslykter
Tradisjonelle oljelamper og petroleumslykter er pålitelige kilder for belysning uten strøm. Fylt med olje eller parafin, kan disse lampene gi et mykt, behagelig og levende lys. I tillegg kan du eksperimentere med forskjellige oljetyper for å tilpasse lyset etter behov.