Hvordan få større stue

Føler du at det er litt trangt i stua? Det finnes egnede møbler, kreative løsninger, og smarte og effektive grep du kan ta for å få rommet til å virke romsligere. 

Her noen tips du kan prøve:

1. Fjern unødvendig møbel

Begynn med å fjerne møbler som du ikke bruker eller som tar for mye plass. Velg møbler som har smarte oppbevaringsløsninger, som for eksempel et stuebord som har skuffer under bordplaten. Her finnes mange løsninger! Unngå store møbler, velg heller noe med et åpent og lyst design.Et møbel med flere funksjoner er bedre enn flere møbler som tar opp plass!

2. Bruk speil

Speil reflekterer lyset og gir en illusjon av mer plass. Du kan henge et stort speil på en av veggene eller plassere flere små speil strategisk rundt om i rommet. Speil reflekterer lys, noe som skaper mer luft i rommet. Og vi vet at luft er gull for følelsen av et større rom! 

3. Lyse farger

Du har kanskje hørt det før; lys forstørrer – mørkt forminsker. Det er dermed ikke sagt at hele rommet skal være hvitt. Beige-toner passer for eksempel veldig godt i stua. Det er lyst, men ikke for hardt, og gir samtidig en lun og god følelse i rommet. Hvis du velger å gå for hvitt, kan du for eksempel bryte det opp med møbler eller tekstiler i andre freshe farger.

4. Utnytt vinduene

Heng gardinstangen høyere enn det som er vanlig og ikke vær redd for å henge den helt opp til taket. Dette vil nemlig gi effekten av god høyde under taket, som igjen vil få rommet til å føles større.

5. Bygg i høyden 

Benytt veggene til å henge hyller eller et skap for å få mer oppbevaringsplass uten å ta opp gulvplass. Når plassen er liten, er det lurt å få ting opp i høyden. Rommet vil virke større, og i tillegg er det veldig praktisk for å oppbevare ting. Fest hyller eller skap høyt eller heng ting opp på veggen, som for eksempel en krakk, sykkel, tekopper eller andre ting. Kun fantasien setter grenser.