Dette er årets utemøbler du bare må kjøpe

Endelig er juni her og utesesongen er offisielt i gang. Sommertiden er helt spesiell for oss nordmenn, og vi bruker gjerne så mye tid som mulig utendørs. Hage og balkong blir som en naturlig forlengelse av boligene våre der utemøbler visker ut skillet mellom ute- og innerom. Enten du har stor hage, en middels veranda eller liten balkong, dette er årets utemøbler du bare må kjøpe.

Minst mulig vedlikehold=gull

Stadig flere velger hagemøbler etter hvor lite vedlikehold som trengs, og de siste årene er det spesielt en type utemøbler som har revolusjonert markedet. Hagemøbler i aluminium krever ikke vedlikehold, ruster ikke og er enkle å holde i orden.

I det norske klimaet er denne møbeltypen perfekt. Aluminiumsmøblene kan nemlig stå utendørs hele året, og putene er som regel vannavstøtende. Dessuten er designet som skapt for den skandinaviske og minimalistiske stilen. Aluminiumsmøblene kombinerer rette og stilrene linjer, med ofte store og myke tekstiler som gir et moderne uttrykk.

Plastrotting er også en trend som har holdt seg i mange år. I likhet med aluminium, så tåler de å stå ute og er enkle å vedlikeholde. Det eneste du trenger å gjøre er å vaske de av med såpevann og en klut.

Spis middagen ute

Å kunne spise utendørs er en luksus vi ikke er forunt hele året her i Norge, og det er noe helt spesielt ved det å kunne samle venner og familie til middager under åpen himmel. Åpne dørene og ta med spisestua ut.

Et godt tips til balkongen er å gå for møbler som kan slås sammen eller stables. De kan enkelt settes opp og like enkelt legges sammen igjen når de ikke er i bruk, eller når du bare trenger den ekstra plassen. Går du i tillegg til innkjøp av noen ekstra sammenleggbare stoler, har du ekstra sitteplass om du får gjester.

På en terrasse kan du ha et større spisebord med plass til flere. De siste årene har vi sett en trend med runde spisebord i interiøret. Den samme trenden ser vi nå utendørs. Runde spisebord tillater at alle rundt bordet ser den man prater med. Det er både sosialt og veldig trendy – en perfekt måte å runde av en nydelig sommerdag med et godt måltid i det fri.

Bilde: Slettvoll

Få det like behagelig som inne

Uteområdet er jo tross alt en forlengelse av stua. Gulvtepper er en naturlig del av interiøret inne. Det skaper en lun og hyggelig atmosfære, og har for mange etterhvert blitt en like naturlig del av uterommet. Har du ikke uteteppe fra før, vurder å gå til innkjøp av et til sommersesongen.  Det er noe folk ofte ikke tenker over å bruke, men et uteteppe har mye å si for den koselige og imøtekommende følelsen. I tillegg holder teppet føttene dine varme mot det kalde underlaget.

Skjerm deg fra solen

En parasoll kaster ikke bare etterlengtet skygge når det er blitt for varmt, den beskytter også mot UV-strålene fra sola. Et must i 2022. Dessuten rammer parasollen inn uteplassen på en elegant måte. Det finnes parasoller i alle farger og størrelser, både halvsirkelformede balkongparasoller og større terrasseseil. Det gjør det enkelt å finne den parasollen som passer din terrasse og din stil.

Kilder: Hageland, Bohus, Møbelringen, Oakland, Slettvoll, Jysk