Nøkler er ikke bare nøkler lenger

Tidene forandrer seg. Flere og flere ting digitaliseres, men inntil nylig har nøkkelknippet fått bestå. Men de siste årene har vi opplevd en revolusjon innenfor nøkkelteknologien. Nå er det ikke lenger kun mekaniske metallnøkler som stikker i lomma som fungerer.

Nå får du en rekke gode løsninger som kan erstatte den lille metalldingsen som aldri er der den skal være.

Hvem har ikke stresset rundt en ukedagsmorgen med akkurat litt for lite tid, letende etter nøkkelknippet? Nå trenger du ikke det lengre, i dag finnes det en hel rekke av løsninger som kan tilpasses dine behov.

Kodelås

Kodelåser er perfekt for deg som er redd for å miste nøkler. For eksempel om man har et distré barn som har en tendens til å rote bort fysiske nøkler.  Da er det svært praktisk å kunne ha en enkel kode som bare trengs å tastes inn. Denne koden er enkel å bytte om det skulle være ønskelig.

Ikke bare slipper du å bære med deg noe som helst annet enn en kode godt lagret i pannebrasken, det er også enkelt for andre familiemedlemmer som ikke trenger å bekymre seg for å glemme nøkkelen noen som helst plass.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bilde2.jpg

App/Mobil

Dette fører oss inn på det neste aspektet, for du kan også bruke mobilen din som nøkkelen.

På denne måten kan du åpne døren også når du ikke er hjemme. Noe som er praktisk om du har familiemedlemmer som står utenfor døren, eller trenger å kunne slippe inn håndverkere – som da kan gjøre jobben uten at du er tilstede.

Den andre måten slike løsninger kan fungere, er ved hjelp av Bluetooth-teknologi hvor døren åpner seg automatisk når du befinner deg i nærheten av døren og har med mobilen din. Superpraktisk om du kommer bærende på flere poser og ikke har hendene fri.

Andre løsninger har også tilkoblet et kamera, slik at du kan se på telefonen din hvem som ringer på før du slipper dem inn.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bilde3.jpg

Fingeravtrykk

Om dere ønsker virkelig å gå høyteknologisk til verks, finnes det nå også muligheter for å bruke fingeravtrykkene deres som nøkkel. Her bruker man en spesifikk leser på låsen som registrerer hvilke fingeravtrykk som er godkjente og åpner døren når disse blir gjenkjent.

Her gjelder det å ikke være altfor skitten på hendene.

This image has an empty alt attribute; its file name is Bilde4.png

Nøkkelboks

Noen ganger er det enkleste det beste. Plutselig har du glemt koden, fingrene er altfor skitne til å registrere noe fingeravtrykk, og batteriet på telefonen er tomt. Da er lurt å ha en reserveløsning i bakhånd. Det å montere en liten nøkkelboks på et diskret sted ved inngangsdøren er da en smart måte å forsikre seg om at man kommer seg inn. Da gjelder det bare å ikke glemme koden på den boksen også.

Hva er viktig å huske på?

Fra et forskningsperspektiv anbefales det å ha to låser på hoveddøren. En lås som brukes daglig, og en ferielås til lengre turer borte. På den måten sikrer du inngangsdøren din ytterligere når du er borte over lengre tid. 

Det å ha en god lås på døren vil ikke bare gjøre det vanskeligere for ubudne gjester å komme seg inn, men vil også være greit å vise til opp i mot forsikringsselskapet om dere skulle være uheldige.