5 unike interiørstiler

Sjansen er stor for at du har hørt om minimalistisk-, moderne- eller shabby chic interiørstil. Dette er stiler som dominerer i norske hjem, og som vi også ser i Alta, i følge eiendomsmegler Mia Benedicte Lund hos Partners Eiendomsmegling. Men det finnes også utrolig mange andre stiler man kan prøve.

– I Alta er folk generelt flink til å følge trender. En stor del av boligene er holdt i en minimalistisk stil, men samtidig hjemmekoselig. Dessuten er det viktig at det skal være praktisk, i følge Mia.

Skulle du likevel ønske å la deg inspirere, har vi her 5 unike interiørstiler du kanskje ikke visste om:

Japandi

En av de nyere interiørstilene som fort har blitt superpopulær er Japandi hvor Japansk design møter skandinavisk minimalisme. Det høres kanskje ut som en kræsj mellom to helt forskjellige verdener, men hybriden er faktisk ikke så merkelig. Og definitivt ikke helt tilfeldig. De to stilene deler nemlig historie. Japansk kunst og design hadde en betydelig innflytelse i Norden på slutten av 1800-tallet og et godt stykke inn på 1900-tallet, etter at Japan opphevet loven om lukkede grenser, og danske arkitekter, kunstnere og designere begynte å reise dit på leting etter ny inspirasjon.

Kjennetegn på Japandi stilen er minimalisme, frittflytende gulvarealer, møbler med flate linjer og naturfarger.

Japandi

Industrielt

Den industrielle interiørstilen oppsto på 90-tallet da amerikanere begynte å renovere gamle fabrikker for å lage leiligheter og hus. De beholdt ofte murvegger, gamle gulv og rør slik de var, og lot rommene være store og åpne. Dette har gjort at den industrielle interiørstilen kan kjennetegnes med det grove og litt røffe uttrykket. Rå og velbrukte materialer, betonggulv og synlige bjelker kan ofte ses i hjem med denne stiltypen. I kombinasjon med myke tekstiler og varme farger skaper den industrielle interiørstilen en maskulin, men samtidig avslappet og hjemmekoselig atmosfære.

Industriell interiørstil

Nautisk

Denne stilen er mest vanlig å se på sommerhytter ved sjøen, men liker du det behagelige, varme og avslappende uttrykket stiltypen gir, kan du like godt introdusere noen av elementene hjemme. Hovedtanken bak den nautiske stilen er at den alltid skal få deg til å føle som om du er i nærheten av havet. Fargepaletten viser det du ville se på stranden, blekede tremøbler gir inntrykk av at det har falmet i solen og innslag av småstein som pynt skaper en følelse av åpent hav. 

Nautisk interiør

Wabi-Sabi

Direkte oversatt betyr konseptet Wabi-Sabi «å finne det vakre i det uperfekte». Wabi refererer til en livsstil som er ydmyk og enkel og i ett med naturen, mens Sabi blir definert som evnen til å akseptere hele livssyklusen til alt som er – med alle mangler og skavanker det måtte ha.

Jo flere ting vi omgir oss med, jo mer krever tingene av oss. I følge wabi sabi skal man kvitte seg med det overflødige, se skjønnhet i riper i lakken og være mindre opptatt av hvor møblementet står plassert i hjemmet.

Gi opp, gi etter, stress ned og lær deg å elske et liv med bare det mest nødvendige, det uferdige og det enkle, er budskapet.

Wabi-Sabi

Cheap Chic

En fortsettelse av shabby chic, men i stedet for å kjøpe flunkende nye møbler med slitasjeutseende til en stiv pris, gjenbrukes gamle møbler. Cheap chic beskrives best med alt som kan gjenbrukes, som sparer oss penger, men som samtidig ser lekkert ut. Mekka for gjenbruk er finn.no, men i nyere tider har også Tise kommet på banen, og begge steder er verdt å sjekke ut for å gjøre skikkelig gode gjenbruks-kupp. Pinterest er dessuten også en go-to for gjør-det-selv prosjekter hvis du føler deg kreativ!

Cheap chic

Kanskje falt du for en av disse unike interiørstilene, eller kanskje du så elementer hos alle som du ble inspirert av. Det som er så fint med interiør er at det bare er fantasien som setter grenser, og at det er du selv som bestemmer akkurat hvordan du vil ha det!


Skal du selge bolig i Alta?
Ta kontakt med eiendomsmegler Mia Benedicte Lund på tlf. 414 52 078 eller lund@partners.no.


Kilder: Futonota, Photowall, Klikk.no, The Spruce, Bolig pluss, Parnters Eiendomsmegling Alta