Slik gjør du boligen visningsklar denne våren!

Selv om enkelte velger profesjonell styling, gjør fortsatt de fleste boligen klar til visning på egenhånd. Utfordringen er at konkurransen er stor blant boligselgerne. Derfor gjelder det å få vist boligen frem fra sin beste side. Her får du noen tips til hvordan du kan gjøre boligen visningsklar fra medieprodusent Robert Baardsen hos Partners Eiendomsmegling Alta.


Førsteinntrykket

Sett deg selv i skoene til de som kommer på visning. Det første man ser er uteområdet og inngangspartiet. Deretter går de inn i gangen og er klare for resten av inntrykkene. Denne “kundereisen” bør være smertefri og inspirere til å ta resten av boligen i nærmere øyesyn. Rydd uteplassen, klipp plenen, rett opp mangler på gjerder og dør. Sett gjerne ut en blomst.


Mange har også sko i ulike utgaver stående i gangen. Rydd dem bort. Ingen trenger å se personlige klesplagg i gangen som forhåpentligvis skal bli deres, spesielt ikke brukte sko.


Elektronikk og ledninger

Forsøk å fjerne all unødvendig elektronikk som er plugget i ulike stikk-kontakter, om det ikke er lys eller TV. Her bør man rydde ledninger og elektronikk inn i skap eller tilsvarende oppbevaringsfasiliteter. Fjernkontroller bør heller ikke ligge fremme på bordet, ingen skal se TV på visning.


Blanke overflater

Pynt og nips bør ryddes bort. Blanke flater skaper et større rom, og gir et bedre inntrykk. Husk at de potensielle kjøperne skal se for seg selv og SINE ting i boligen, ikke deg og dine personlige eiendeler. Pyntegjenstander er også ofte subjektiv smak, så være forsiktig med hva du setter frem.


Personlige eiendeler

Jo flere personlige eiendeler du fjerner, jo nærmere er du en visningsklar bolig. Det eneste fristedet ditt er boden. Fjern jakker, fjern sko, fjern mat fra kjøkkenbenk, tannbørster fra badet og personlige ting fra nattbordet. Ikke stapp alt inn i klesskapet, spesielt ikke hvis klesskapet er fastmontert, da kan interessentene plutselig åpne døren og lett bli overrumplet.

Pynt

Den eneste pynten som er lov, er de som øker romfølelse, hever kvaliteten eller står i stil med annet møblement. Tenk hotellrom, ikke pynt mer enn hva du forventer å finne på et fire stjerners hotellrom. Tegningene fra barnehagen kan festes tilbake på kjøleskapsdøren etter at bildene er tatt og visning avholdt. Da kan du puste ut etter egen innsats.