5 tips for å gjøre hus og hytte påskeklar

Det gjør noe med stemningen når vi nordmenn merker at påsken nærmer seg. Folk gjør seg klare til å tilbringe avslappede fridager med god mat, familie og venner. Noen pakker bilen full og reiser til hytta, mens andre nyter roen hjemme. Uansett hva du foretrekker, gir vi deg noen tips på hvordan du kan pynte litt ekstra til påsken


Uansett om høytiden i år skal tilbringes på fjellet eller hjemme, er det alltid ekstra koselig å gjøre det skikkelig påskeklart. Mangler du inspirasjon, får du 5 gode tips her. Og de funker like bra på hytta i Bollo eller Silis som hjemme:


Gjør litt ekstra ut av påskefrokosten

Ingenting sier fridager og god tid, som en lang og godt forberedt frokost. Dekk på bordet med alle favorittene; sprøstekt bacon, solgule egg og nytraktet kaffe. Pynt med dekorative servietter eller søte eggeglass, og nyt måltidet mens resten av dagen planlegges.

Ta tid til å ta dere en lang påskefrokost. Foto: Getty Images

Pynt med blomster og grener

Fyll huset og hytta med gule blomster for umiddelbar påskestemning. Tulipaner, påskeliljer og roser i lekre farger er for mange selve symbolet på påsken. For litt variasjon kan du henge opp påskepynten på innkjøpte vrihassel-grener, eller grener du finner i naturen.


Hjemmelaget påskemarsipan

Skal du unne deg noe ekstra godt, som ikke er kvikklunsj, er hjemmelaget påskemarsipan perfekt. Det er i tillegg en gøy aktivitet som hele familien kan ta del i.  Form marsipanen slik du vil, dypp i sjokolade, pynt med kakestrøssel og nyt.


Strikkede påskeegg

Skal du pynte litt ekstra hjemme til påsken? Kanskje er du en av dem som nylig har kastet seg på strikketrenden. Prøv en ny måte å dekorere påskeegg på, og finn en oppskrift på hjemmestrikkede påskeegg på nettet. Hos Kreativeideer.no sin Youtube-kanal finner du en fin oppskrift. Eller du kan prøve denne fra DROPS Design. Aktiviteten passer for alle, uansett nivå. Det er enkelt og gøy for nybegynnere, og der mer erfarne kan prøve seg med avanserte mønstre.


Fersk bakst

Baking er alltid en artig aktivitet. Det er også en sikker plan b på dager hvor påskesolen glimter med sitt fravær. Med deilig, fersk bakst på bordet er dagen uansett reddet.


God påske fra oss i Partners Eiendomsmegling Alta!