Interiørtrend 2021:- Fokus på trivsel

Glem kritthvite vegger og grått gulv i boligen. I 2021 skal det være varme farger i form av beige, brun og jordtoner. Spilevegger så vi mye av i fjor. Denne trenden fortsetter, og er nå tatt et hakk videre, i følge interiørdesignerne Linda M.T. Heitmann og Linn Sæten hos Front Interiør.


De har begge utdanning som interiørdesignere og har 15 års erfaring fra feltet. Linda har kontor i Alta og Linn er bosatt i Lakselv hvor hun han kontor. Herfra jobber de med å gi kunder helhetlige interiørløsninger. – Vi ser at flere og flere ser verdien av det vi jobber med. Vi har nå stor etterspørsel både fra private og bedrifter som ønsker hjelp til nybygg og oppussing, forteller de.


Viktig med lys og planter

Bruken av lyse tresorter så vi mye av i 2020 og trenden fortsetter, men kanskje med litt mørkere tre, som røykfarget eik og lignende. I fjor var det også mange som valgte å ha spilevegg.

– Nå skal det ikke bare være en spilevegg, men gjerne i tak og andre detaljer i boligen. Bruk av trefinèr-plater er også økende og noe vi kommer til å se mer av, forteller interiørdesignerne og fortsetter: – I år ser vi mye varme farger i form av beige, brun og jord toner. I tillegg enkle hint av blått, lyse pasteller og gult som henter inn det nordiske. Lys og planter spiller en større rolle enn tidligere. Allmennbelysning er alfa & omega. Da i form av LED-striper, dekorbelysning, lamper, spesielle designmerker, og mange har fokus på bærekraftige materialer samt norsk og nordisk design.


Fokus på trivsel

For noen år siden gikk det mye i hvitt, grått og sort både på materialvalg og interiørdetaljer. Lyse farger ser vi fortsatt, men i flere nyanser og mot den varme fargeskalaen. Vi ser også at den herskapelige stilen sakte men sikkert er på tur tilbake.

– Nå skal det være fokus på trivsel og det koselige i interiøret. Minimalismen finner vi lite av. Kjøkken og baderoms innredninger kommer med profilerte fronter, dog i en mindre skala enn det typiske bondekjøkkenet. Vi ønsker fine ting, men det skal være enkelt å holde rent og vedlike. Metaller som rosè, gull og sort er framtredene. I tillegg tekstiler som ull, lin og bomull, kurv og skinn, ramser Linn og Linda opp.


Mørke hus

Utvendig går det nå mye i mørke hus. Årsaken kan være at husene som bygges i dag er av en helt annen størrelse og utseende enn tidligere. For at disse ikke skal virke for store og ruvende, passer det med mørke farger. Bolighus tar i dag også mer i bruk fasadeplater og bryter ofte opp fasaden med ulike materialer eller lengderetning på panel og spiler. Det hele toppes med led-striper.


Trendene starter ofte i de store motehusene i Europa, men ifølge Linda og Linn henger ikke Alta så langt etter som mange tror.

– Vi lever i en digital verden, så de fleste henger med. Tidligere kunne man se merkbar forskjell på de ulike bydelelene i Alta, men dette har jevnet seg ut. Det vi ser er at det ofte er unge kvinner i alderen 22-35 år som er de første til å «hoppe på» det nye.


Trender kommer & trender går

I de siste årene virker det som en trend har vart i omtrent 2 år før den er over. Tidligere kunne trendene vare flere år. Likevel så ser vi ofte at den forsvunne trend komme tilbake etter en tid.

– Nå er det mye fra 70-tallet som er kommet, i form av farger i brunskalaen og vi ser det i interiørdetaljer som voluminøse vaser og grafiske trykk på puter og lignende, sier de.


Likevel er damene i Front Interiør ikke så opptatt av at kundene deres alltid må ha det nyeste og mest moderne.

– Vi ønsker å skape helhetlige hjem hvor du skal trives – et sted hvor du kan sette deg ned og virkelig kose deg. Vi har alltid en behovsanalyse som kunden skal fylle ut. Da er det viktig å være ærlig med seg selv og med oss. På dette grunnlaget kan vi skape et HJEM. Og for de som vil designe sitt eget hjem, er vår anbefaling å alltid ha en helhetlig tankegang, avslutter Linda og Linn.


For inspirasjon, følg Front Interiør på Facebook og Instagram.