“Resirkuler” møblene dine

Nytt år – nye muligheter. Planlegger du en oppfriskning av interiøret, men lommeboka er slunken etter julens gavekjør? Frykt ikke, her er noen tips til deg som ønsker en budsjettvennlig start på året. Bra for miljøet og bra for lommeboka.   


Det florerer av gjenbruksskatter og selvlagde møbler i norske hjem. Ta frem malerkosten eller gjør et bruktkupp på nett du også.


Kjøp brukt

Alle liker å gjøre et godt kupp, men å kjøpe møbler og interiør brukt gir deg også muligheten til å få et personlig og særegent preg i hjemmet ditt. På Finn.no kan du finne brukte møbler og interiør i alle prisklasser. Søk etter bestemte tidsepoker eller merkenavn for å finne akkurat det møbelet som passer deg og din stil. Det kan også være smart å skru på varslinger for dine lagrede søk, for å unngå at andre kommer deg i forkjøpet. Er du fleksibel på henting kan du også få tak i skikkelig fine ting helt gratis. På gjenbruksappen Tise finner du både moteartikler, barneutstyr og interiør til en rimelig penge.


Frisk opp med maling

Har du en gammel kommode eller stol stående i boden? Gi dem nytt liv ved å male dem om. Eldre møbler kan være skadet, avflasset eller generelt bare lite innbydende å sette frem. Med vanlig interiørmaling, kan til og med en gjenstand du trodde tilhørte på dynga få en renessanse. Finn din favorittfarge eller spør din lokale fargehandler om hjelp. For et best mulig resultat, bør du sjekke om møblet trenger en liten overhaling før du går i gang med selve malingen. Fargerike har samlet noen smarte tips til hvordan du kommer i gang. 


Lekende lett med lakk

Ønsker du en rask og enkel fornyelse til dine favoritter er Quick bengalack fra Scanox tingen å satse på. Selv om det er slitt, rustent eller kjedelig er denne spraylakken en vinner til både metall, tre, hardplast. Velg mellom standardfarger, trendfarger eller bland selv. I tillegg kan du leke deg frem med både blank og matt finish.


Slipp kreativiteten løs

Har du lenge siklet på et dyrt sidebord i marmor eller en trendy daybed til stuen? Vel, med en dose tålmodighet og litt kreativitet kan selv de mest eksklusive møblene bli dine. På Instagram og Pinterest kan du få gode tips til budsjettvennlige DIY-prosjekter. Følg interior.maria på Instagram for gode tips til selvlagde møbler og interiør.


Kilder: Vi i Villa, Fargerike.no