5 tips til deg som skal selge hytte

Påsken er den tiden på året som folk flest søker mot fjellet, og derfor sikter mange seg inn mot denne årstiden når de skal selge hytta. Her er de beste tipsene til deg som skal selge fra Partners Eiendomsmegling.


Timing

Mange av de som skal kjøpe hytte, sonderer terrenget i god tid før vinter- og påskeferien, slik at de kan overta hytta før det. Derfor er timing viktig. Begynn salget i god tid. Det er lett å glemme at en salgsprosess tar tid. Det kan fort ta en uke eller to å få inn takstmann, fotografen skal komme og det skal lages salgsoppgave. Plutselig har det gått en måned. Hytte er også luksus, og derfor er ofte kjøperne i en lenger modningsprosess enn ved bolighandel.


Kjøperne er kresne

Tidligere kunne man si at det var beliggenheten som solgte hytten. Dagens hyttekjøpere er mer kresne, så denne holder ikke lenger. Beliggenhet er fortsatt viktig, men like viktig er det at hytten har god standard, og blitt tatt godt vare på gjennom årene. Stell pent med hytta, selv om den ikke trenger å være ny når du selger.


Tenk bilder når du planlegger salg

Når kunder scroller etter hytter på nett, så er det gjerne fine bilder som gjør at de stopper opp. Derfor er det viktig at hytten ser innbydende ut. Lys og luft er to viktige stikkord. Rydd derfor bort unødvendige møbler og nips.


Ferdigstill

En attraktiv hytte kan like gjerne være fra 1980-tallet. De færreste orker å skifte takrenner. Fiks slike ting før salg, og fest de løse dørhåndtakene. Det gir et bedre inntrykk på visningen.


Gamle avtaler

Les gjennom gamle avtaler. Sjekk hvordan det er med vannledninger, veiadkomst, felles brønn og strømledninger, slik at det ikke kommer noen overraskelser.


Hytter for salg:
BOLLO: 80kvm råbygg i naturskjønt område. Bilvei til hytta.

STORE LERRESFJORD: Hytte med panorama, strandlinje og lakseplass. 13 mål tomt godkjent for fradeling av 5 hyttetomter.