Gjør boligen din salgsklar for det nye året

Nå er vi inne i den travle julestria hvor det er mye som skal ordnes. Er det da lurt å tenke på boligsalg? Ja, mener megleren fra Partners Eiendomsmegling. Vi gir deg noen råd om hvorfor det kan være lurt å gjøre seg klar til salg allerede på nyåret.

Det er mange myter om boligsalg. En av dem er at januar er en dårlig måned å selge boligen sin. I følge megler Daniel André Adamsen fra Partners Eiendomsmegling er det noen grep du kan gjøre allerede nå i desember, hvis du planlegger å selge utpå nyåret.

Januar er en god salgsmåned
I Januar er det ofte få boliger i markedet og statistikken viser ofte at vi har årets prisoppgang de første to-tre månedene. – Etter en noe roligere desember, kommer kjøperne på banen i januar. Slik året har vært hittil, tror jeg på en skikkelig bra januar 2021, sier Adamsen.

Start tidlig
Det er mange som glemmer at en salgsprosess tar tid. Det kan fort ta en uke eller to å få inn takstmann, deretter en uke å fikse opp i boligen for fotografering, og til slutt noen dager på å lage salgsoppgave. Så har man selve visningsperioden og salgsprosessen. Plutselig har det gått en måned, og vi er i februar!

Små justeringer kan være nok
Om du skal selge, bør du vurdere hvor store grep du skal ta for å pusse opp. Skal du selge et oppussingsobjekt, anbefales det at du ikke setter i gang store prosjekter.

– Du skal jo selge et oppussingsobjekt, så de som kommer på visning vet hva de går til. Ofte er kjøpere innstilt på å gjøre egne endringer i sin nye bolig, men det kan være lurt å få festet de siste listene og kanskje et strøk med maling for å freshe opp boligen, forteller Daniel.

Det kan også være greit å få inn ekspertise som kan fortelle deg hva du kan gjøre og hva du må rette opp i for å få en best mulig salgspris.

– Det er veldig smart å ta inn megler tidlig for å legge en framdriftsplan. Vi anbefaler ofte å avtale at takstmann kommer så fort som mulig for å få en byggeteknisk vurdering. De oppdager ofte små feil, som lett kan fikses og utbedres uten store kostnader før salget igangsettes. Når man har identifisert hva som bør utrettes, er det bare å sette i gang å male, sparkle og fikse de enkleste tingene, anbefaler Adamsen.

Foto: Getty Images

Rydd og kast
 For de fleste er det ganske mye å ta tak i for å klargjøre boligen for salg. Det handler mye om å rydde og kaste, ofte er loft og kjellere fulle og det er behov for å finne igjen gulv og vegger. For de som ønsker er det mulig å få inn en stylist, som kan gi interiørhjelp. Stylisten er behjelpelig med råd om alt som bør ryddes bort. I tillegg gir stylisten tips om oppussing dersom det skulle bli nødvendig.


120 viktige sekunder
Gode bilder og video av boligen er svært viktig, mener Adamsen. – I følge Finn.no bruker folk 120 sekunder på å bestemme seg om de liker boligen eller ikke når de ser på boligannonser.

Vi må heller ikke glemme at folk ikke lenger bare dropper innom en visning, understreker han. – Derfor er det ekstra viktig å få gode bilder at de frister nok til at man kommer på visning.

Det kan kanskje virke overveldende å få til så mye midt i julestria, men om man planlegger godt, er det mulig. – Kjøperne er i markedet hele tiden og vi selger boliger både i juli og i jula, avslutter Daniel André Adamsen hos Partners Eiendomsmegling.