Lag ditt eget juleverksted

Få ting er hyggeligere enn å samles rundt bordet til pepperkakebaking eller til et kreativt juleverksted. Sett på stemningsfull julemusikk og fyll koppen med varm gløgg. Vi har samlet noen ideer til aktiviteter, hjemmelagde gaver og julepynt – til glede for både store og små. 

Spiselige julegaver
Å lage julegaver er koselig både for den som gir og den som får. Spiselige julegaver er alltid populært. Tine har samlet en rekke oppskrifter på spiselige julegaver som passer for både nybegynnere og mer erfarne bakere. Pakk dem gjerne inn i søte kakebokser, papirposer eller bruk gamle syltetøyglass med silkebånd rundt, og vipps så har du en smekker julegave!

DYI julekuler
Har du noen kjedelige julekuler hjemme? Da kan du freshe dem opp med lim og glitter. Tegn på julekulene med penn og gå deretter over der du har tegnet med lim. Tøm så rikelig med glitter over. Det glitteret som ikke fester seg, heller du bare av. Nå har du originale julekuler å pynte med hjemme.

Foto: Unsplash

Pepperkakepynt
Barn elsker pepperkaker og selve pyntingen er nesten enda bedre enn å spise dem! Bygg et pepperkakehus og pynt med melisglasur, lag pepperkake på pinne og skriv en koselig julehilsen eller skjær ut store hjerteformede pepperkaker og heng dem i vinduet med rødt silkebånd – mulighetene er mange. 

Foto: Marion Botella, Unsplash

Lag din egen julekrans
Pynt opp inngangsdøren, bordet eller veggen hjemme med en lekker julekrans. Å binde sin egen krans er både morsomt og avslappende. Ta en tur i skogen og plukk med deg granbar og kongler eller få inspirasjon fra en blomsterforhandler her i Alta. Hos plantasjen kan du se hvordan du binder kransen trinn for trinn for et perfekt resultat!

Julehus av melkekartonger 
Hvitmaling, bomull og tomme melkekartonger er alt du trenger for å lage disse fine julehusene. Skjær ut vinduer, mal kartongene og bruk bomull som røyk fra pipa. For inspirasjon, sjekk ut instagramkontoen til Helena Viktoria Johnsen, som lagde disse sammen med barna sine. Perfekt hjemmelaget julepynt, som også barna kan leke med etterpå.

Foto: Helena Viktoria Johnsen

Personlige julekort
Skriv en varm julehilsen til noen du er glad i. Denne jula blir nok annerledes for de fleste av oss. Med begrenset sosial kontakt, er det ekstra fint å vise at vi fortsatt bryr oss om hverandre. Bruk fantasien – tegn, klipp og lim. Kanskje kan du pynte med kortene med gamle bilder, filt, stempel eller glitter for ekstra julestemning. 

Julebrus-smaking
Kjøp inn forskjellige flasker med julebrus, og la barna smake på de forskjellige med bind for øynene. Dette slår aldri feil, og er alltid en stor suksess.

Kilder: Tine.noKKPlantasjenPlusstid