Kjell Raymond & Guro: – Hverdagsluksus og hotellfølelse i ny bolig

Hverdagsluksus. Noter ned ordet. Livet består nemlig av flest hverdager, da gjelder det å gjøre hverdagen så bra som mulig. Dette har vært fokus når Kjell Raymond Nygård og Guro Nygård-Klemo har bygd drømmehuset i Saga.

Nærmest på impuls kjøpte paret boligtomt i Sagali. Fra en bolig i Kaiskuru med bruksareal på 210 kvadrat, har de nå «klasset opp» og fått nærmere 300 kvadratmeter å boltre seg på. Selv om budsjettet ble sprengt, har de nå fått alt de kan ønske seg – og mere til.

Ikke TV i hovedstuen
Mellom kjøkken og stue er det åpen løsning, men samtidig litt adskilt slik at det kan oppleves som to soner. Stuen har store vindu, god takhøyde og moderne møblering. Men ingen TV. – Vi ønsker å være voksne mennesker som skal være sammen som en familie. Her kan vi lytte til musikk, spise god mat og ha de gode samtalene, forteller Kjell Raymond.

Ønsker man å trekke seg tilbake, har de valgt å ha en egen TV-stue på innsiden av kjøkkenet. Med mørke og lune farger, og en skyvedør til rommet kan man her kose seg med fotballkamper og serier. I tilknytning til dette rommet er det et eget toalett.

Påkostet kjøkken
Kjell Raymond har jobbet på kjøkken tidligere, og har derfor utstyrt kjøkkenet slik en kokk fortjener. – Med to komfyrer kan jeg steke ribbe og pinnekjøtt i hver sin ovn. Dette har virkelig vært en drøm, fortsetter Kjell Raymond.

Utover dette har paret påkostet litt ekstra luksus i kjøkkenet. Hverdagsluksus som de velger å kalle det. Cooker, stikk-kontakt på kjøkkenøy og ekstra bredde på vasken. Perfekt når den tidligere kokken skal vaske stekebrettene. I tillegg til kjøleskap har de en egen kjøleskuff på andre siden av kjøkkenet. – Når man plutselig skal ha tak i fløten under baking er det praktisk å ha nærhet til en kjøleskuff, sier Nygård.

Mikrosement og gulldetaljer
I 1. etasje er det flere soverom, bad og «gaming-stue». Her kan far trekke seg tilbake med playstation når fruen har besøk.

Har dere brukt fargepaletter før dere hev dere løs?
– Farger er tenkt gjennom, og vi har prøvd å se hva som passer. Her føler vi at vi har truffet med en bra balanse, sier Kjell Raymond. – Helt enig, skyter Guro inn. – At rommene snakker i lag og farger går i hverandre er noe jeg er veldig fornøyd med.

På enkelte rom har de turt å være litt «gærn». På badet i 1. etasje er det brukt mikrosement på vegger, og heksagonfliser i to ulike størrelser på gulvet. For å toppe det hele er det brukt gull-detaljer som går igjen bl.a. i dusjen, på slukrist og på innrammingen til speilet. De har også valgt å ha spyletoalett.

Teppegulv
På hovedsoverommet er det teppegulv som gjør at rommet føles lunt og koselig. – Dette gjør noe med akustikken når man skal trekke seg tilbake for å få en god natt søvn, forteller paret og fortsetter: – Vi har prøvd å gjenskape hotellfølelsen med soverom som er tilknyttet garderobe og eget bad.

Hverdagsluksus med andre ord der også.

– Det har vært en lang reise, men det har blitt bra til slutt. Nå gjenstår det litt garderobe-montering og kanskje noen bilder på veggene. Men først skal vi bo oss inn, avslutter paret.

Se video fra boligen til Kjell Raymond og Guro