Boligprisstatistikk for November

I November ble det solgt 39 boliger i Alta kommune. På landsbasis hadde boligprisene i Norge et lite fall i november: ned 0,1 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner, er prisoppgangen på 0,8 prosent. Det ble solgt 13,2 prosent flere boliger i november enn i samme periode i fjor.

Boligprisene i Norge er nå 7,8 prosent høyere enn for et år siden.

– Vi har hatt en god november måned også her i Alta, forteller eiendomsmegler Daniel André Adamsen hos Partners Eiendomsmegling. – I desember vil det kanskje roe seg noe, men vi snakker tross alt om annerledesåret 2020, så det kan hende det blir full fart mot jul.

– Sammenliknet med samme periode i fjor, har vi en kraftig vekst i både omsetning og nysigneringer. Dette gjelder spesielt i byene, påpeker administrerende direktør i Partners Eiendomsmegling, Marianne Sodeland.

– Ser vi på året under ett, så er det liten tvil at man er blitt overrasket over den gode veksten i markedet slik situasjonen så ut på vårparten. Det vitner om et sunt boligmarked, og at nordmenn velger å investere i bolig, hytte eller annen fritidseiendom, sier Sodeland. 

– Det blir spennende å se hvordan boligmarkedet i 2021 vil utvikle seg, men inntil da skal vi gjøre oss ferdig med 2020 som har vært et meget godt år for oss, avslutter hun.

– Det er imidlertid store forskjeller i boligprisutviklingen og byer som Tromsø, Trondheim, Bodø og Oslo har hatt en sterk utvikling i boligprisene sist måned, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Norge er ikke alene om sterk vekst både i boligmarkedet og fritidsboligmarkedet i kjølvannet av koronapandemien. I mange land og byer i verden har boligmarkedet post korona vist seg å være motkonjunkturelt. Vårt eget hjem er en trygg havn mot korona, og forbrukere har endret forbruket sitt mot eget hjem, sier Lauridsen.

Fortsatt omsetningsvekst
I november ble det solgt 8.095 boliger i Norge, noe som er 13,2 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Av disse har 39 boliger blitt solgt i Alta i November. Så langt i år er det solgt 95.493 boliger i Norge, noe som er 6,1 prosent flere enn på samme tid i 2019.

I november ble det lagt ut 6.972 boliger til salgs i Norge, noe som er 3,3 prosent flere enn i samme måned i 2019. I Alta er tallet 35. Så langt i år er det lagt ut 98.111 boliger til salgs i hele landet, noe som er 1,52 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Gjennomsnittlig kvm.pris på enebolig var kr. 28.206,- og på leilighet kr. 38.785,- her i Alta i November måned.

Det tok i gjennomsnitt 56 dager å selge en bolig her i Alta i november 2020. Snittet for hele landet er 46 dager.

For å lese hele rapporten, klikk her.

Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS