SAGA: Mer enn bare store hus – En befolkning som skaper bolyst.

Bor du i Alta, bør du vende blikket mot østkanten – og nærmere bestemt Saga.

Saga? Store og dyre hus, er det lett å tenke, men Saga er egentlig veldig mye mer. De siste årene har det blitt bygd mange boliger her, og nye områder er under utbygging nå. Sist ut er Skogheim, eller «Bang-jordet» som det heter på folkemunne. Bydelen Saga består av mer enn bare store og flotte fasader. Her er en befolkning med et varmt hjerte for nærmiljøet – et sted som skaper bolyst.


Her har du et lite utvalg av aktiviteter for liten og stor:

Skogvannet
Skogvannet har i generasjoner vært en populær badeplass på sommeren. Her samles man for grilling og familiekos. Området har så sent som i sommer fått oppgradert adkomstvei og ny badebrygge gjennom et samarbeid mellom Alta kommune og Nerskogen IL.

Olavbakken
Like i nærheten av Skogvannet er Olavbakken – østkantens egen akebakke. Denne ble bygd på dugnad i 2017, og er oppkalt etter ildsjel i Nerskogen IL, Olav Sigmund Olsen. Vintertid er dette et flott sted å dra med familien, og bakken er også så nært boligområdet at barna kan dra hit alene. Her er gapahuk, grillplass og bakker med ulike hopp og hindre. Akebakken er også et samlingssted for flere ulike skoler i Østre Alta. Nå nylig har det også blitt opparbeidet parkeringsplass av utbygger på Aspemyra.

Nil-løypa / Borras Vestre
I en konkurranse om Norges flotteste topptur kom Borras Vestre på 5.plass for et par år siden. Tenk det, en av Norges fineste toppturer rett utenfor stuedøren. Denne turen er ca. 4 km og tar omlag 2 timer. Dersom man ønsker en litt kortere tur er Nil-toppen et godt alternativ med sin flotte utsikt.

Rundbaneløype
Sykkelsport har hatt en økende interesse i Saga. Nerskogen IL har jevnlig konkurranser, og har også arrangert barnekarusell med mange deltakere i alderen 2-13år. Klubben er nå i gang med å bygge sykkelanlegg i Saga. Dette blir en rundbaneløype på ca. 5km. Løypetraséen skal inneholde flere tekniske utfordringer. Anlegget som nå bygges blir helt unikt, og den eneste nord for Harstad med standard for å kunne arrangere NM.


#ut_av_sofen_mila
Dette er en av ulike arrangement som gjennomføres av Nerskogen IL. Nå i høst har det vært «5-stiturer» som består av fem ulike stier i Saga/Nerskogen området i Alta. Gjennom disse fem stiene har målet vært at «unge som gamle, trente som utrente» får noe å bryne seg på. To nivåer på hver sti gjør at man favner om alle som kan bevege seg i skog og mark. I stiene er det kodelapper, som tilsammen gir bokstavene kodeord. Kreativt!


Skiløype
Saga har sin egen skiløype som starter ved Olavbakken. Uansett hvor i Saga man bor, er skiløypen like i nærheten. Løypa er knyttet sammen med skiløypen i Kaiskuru.


RYT-banen
Altas nyeste fotballbane finner man i Saga bygget i 2019. Her har Nerskogen IL bygget en bra kunstgressbane for barn og ungdom i nærmiljøet. Dugnadsånden har vært sterk, og lokale firmaer har sponset mye for å få dette til.


Nyttårsraketter
Rakettene fra Saga kan sees over store deler av Alta på nyttårsaften. Dette er et familiearrangement som samler tusenvis av mennesker for å ønske det nye året velkommen. Dette har blitt en tradisjon som på få år har blitt Finnmarks største fyrverkerishow. Arrangementet gjøres i regi av Saga grendelag, med bidrag fra flere.


Det er ikke slik at alle vil bo i Saga og at alle bør flytte til Saga, men bor du et annet sted i Alta bør du la deg inspirere av «pippi langstrømpe» og «byggmester bob» energien – For det er nettopp det som har gjort denne bydelen til svært attraktivt for mange de siste årene 🙂


Boliger som er for salg i Saga:

Aspekanten 10 H0201

Sagastien 42

Aspemyra 14 H0102

Aspemyra 16 H0202

Aspesletta 2