Boligprisstatistikken for Oktober

Prisene på boliger øker fortsatt: Opp 0,5 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner, er prisoppgangen på 1,1 prosent. Det ble solgt 9,4 prosent flere boliger i oktober enn på samme periode i fjor. I Alta ble 46 eiendommer solgt i Oktober.

På landsbasis er boligprisene nå 7,1 prosent høyere enn for et år siden.

– Oktober er tradisjonelt en periode av året hvor boligmarkedet roer seg noe ned. Men ingenting er normalt i år, og vi ser fortsatt prisoppgang og kortere omsetningstid på boliger her til lands, sier administrerende direktør i Partners Eiendomsmegling, Marianne Sodeland. 

– Slik det ser ut nå vil boligprisutviklingen i 2020 bli sterkere enn de fleste spådde både ved inngangen til året og i kjølvannet av korona-pandemien i mars og april, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Tiltakene mot koronapandemien i kombinasjon med null-renten har gjort at etterspørselen etter bolig i Norge er blitt mye sterkere. Dette er synlig både i prisutviklingen, antall omsetninger og salgstiden. Og Norge er ikke alene om en slik trend. I mange byer og land verden over ser man den samme trenden. Vårt eget hjem er en trygg havn mot korona, sier Lauridsen.

Omsetningsveksten fortsetter
I oktober ble det solgt 10.045 boliger i Norge, noe som er 9,4 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019. Så langt i år er det solgt 87.493 boliger i Norge, noe som er 5,5 prosent flere enn på samme tid i 2019. I Alta har 46 boliger blitt solgt i oktober.

I oktober ble det lagt ut 10.017 boliger til salgs i Norge, noe som er 1,2 prosent flere enn i samme måned i 2019. I Alta er tallet 33. Så langt i år er det lagt ut 91.611 boliger til salgs, noe som er 1,92 prosent færre enn på samme tid i fjor.

Det er solgt rekordmange boliger sist måned i likhet med månedene etter at de strengest korona-tiltakene ble opphevet.

For å lese hele rapporten, klikk her.

Kilde: Eiendom Norge, FINN og Eiendomsverdi AS