Slik holder du boligen din organisert og fresh!

Klær.
Den største kilden til rot, spesielt i boliger med mindre areal, er klær. Det skal vaskes, tørkes, brettes, stables, henges opp. Mange ganger blir det liggende over stoler og bord. Hauger kan bli så store at man mister kontrollen. Vær streng og heng opp eller legg alt i skapene over en lengre periode. Ha som mål at det ikke skal ligge plagg på ulike steder der de ikke hører hjemme.


Kjøkken
Rydd alltid opp etter deg når du har laget mat. Det er først og fremst av hygieneårsaker, men det er også greit å ha et rent kjøkken før neste måltid skal prepares. Når det gjelder organiseringen av skap, anbefales det å tenke hvordan man bruker de ulike ingrediensene. Glass og tekopper blir ofte resirkulert gjennom den første rekken. Kan du sette noe til boden? Når det gjelder tørrvarer kan du plassere det du bruker daglig på nederste hylle og det du bruker månedlig på neste hylle og det du nærmest aldri bruker på den øverste. Sjekk hva du har før du kjøper nytt. Hvor mange ganger har du ikke hatt lyst til å bake boller og finner ut at du hadde tre hvetemelsposer stående lengre inn i skapet?


Bod og vaskerom
Gå til anskaffelse av bokser av gjennomsiktig slag. Finn frem spritusjen og lag et system for ledninger, leker, utesko du ikke bruker, treningsklær, vaskemidler osv. Så fort du har markert de ulike kurvene blir det unaturlig å legge feil. Unngå kurver som ikke er gjennomsiktig og har lokk. Så fort det blir vanskelig å sjekke hvor ting skal ligge, er det enklere at du legger det tilfeldige steder og da oppstår det ofte rot.


Soverommet
Re opp sengen hver eneste morgen. Ikke bare er det en god øvelse å starte dagen med “første gjennomførte oppgave”, men rommet ser helt annerledes ut med en pyntet seng. Det er også viktig å organisere klærne på en god måte, da soverommet ofte er en salderingspost når man for eksempel skal legge fra seg en genser. Det finnes mange gode løsninger på skuffer og skyvekurver under sengen. Der kan du legge sengetøy og f.eks håndkler. 

Lykke til!