Hyttedrømmen!

Fremveksten i hyttemarkedet har en sterk sammenheng med stigende boligpriser. Mange kjøper hytte med basis i et rammelån på eksisterende bolig. Ettersom boligprisene har steget kraftig de siste 20 årene, har det også dukket opp nye spennende hytteområder, spesielt på fjellet. 


Prismessig har det vært høyere trykk på sjønære eiendommer, men det er fordi Norge har et særskilt lovverk på 100 meter sonen. Det blir rett og slett ikke gjort tilgjengelig nye tomter eller hytter nær sjøen. Prisene for hytter ved sjøen har på landsbasis steget nærmere 3% det siste året, noe som er marginalt høyere enn det generelle boligmarkedet. Omsetningstakten har gått ned, der det selges 2.8% færre hytter enn i fjor.


For de som skal selge hytte er det 5 enkle råd:
1. Ferdigstill: Gulvlisten som alltid har manglet må på plass. Fiks ytterdøra. Flikk over gamle skruehull, sørg for at alt det elektriske funker, rydd i boden. Måk frem plattinger og skap et generelt godt helhetsinntrykk. Da vil hytta ha x-faktoren som lokker kjøperen på kroken.

2. Timing: – Mange har hytte høyt på ønskelisten til vår og påske, og da må planlegging av salget være i gang tidlig.

3. Ting tar tid: – Tiden går fortere enn du tror, og husk på at også kjøperen bruker tid. Salget går noen ganger raskt, men du kan ikke forvente at hytta er solgt etter første visning. Kjøperen er i en prosess og skal modnes.

4. Kjøperne er kresne: Kjøperne er langt mer kresne enn før. Å kjøpe hytte er et underordnet behov, og ikke noe vi MÅ ha. Det betyr at kravene øker til at ting er i orden, og dermed terskelen for å kjøpe. Det er jo tross alt luksus med hytte. Hytta må være i god stand og i henhold til det kjøperen forventer, selv om den ikke trenger å være ny.

5. Unngå overraskelser: Finn gamle avtaler. Du bør lese gjennom alle gamle avtaler, og sjekke hvordan det står til med felles brønn, vannledninger, veiadkomst, naustbygging og strømledninger.

Klikk her for å se alle fritidseiendommer som er til salgs i Alta