Hvordan pusse opp bad og kjøkken billigere?

Hva kan du gjøre selv? Rive, bære, male, flytte, skyve, planlegge godt!

Hvilke innkjøp kan du velge en billigere utgave?
Det finnes utallige løsninger for bad og kjøkken i alle prisklasser. Du kan for eksempel velge servant og toalett i billig løsning, hvis du velger dyrere fliser, eller omvendt. Har du integrerte hvitevarer på kjøkkenet, trenger det ikke å være dyreste løsning, oppvaskmaskinen vil uansett være anonym i bekledning. Det finnes leverandører som lager fronter til Ikea-kjøkken og bad. Du kan med det kjøpe skapstammene billig, men freshe opp looken med gode designvalg!


Håndtverkere
Her er det mye å spare på å få gode råd av noen du kjenner. Få en oversikt over hva alt koster, så kan du prioritere hvor mye du ønsker å gjøre selv. Du kan også hjelpe til med bæring og riving. Det aller viktigste du gjør er å være ærlig med håndtverkerne hvor mye penger du ønsker å bruke, slik at du ikke får noen ubehagelige overraskelser. Mange problemer blir unngått ved å gjøre et godt forarbeid. Gode avtaler er en forutsetning for et vellykket samarbeid. Bruk gjerne anbudstjenester for å sammenligne priser. 


Vær kreativ med det som er i god teknisk stand men av gammel årgang
Eksempelvis kan det være en benkeplate i heltre, som kan pusses ned, eller en gammel servant som gjør jobben. De artigste designelementene er de som kombinerer noe nytt og gammelt. Alt dreier seg om sammensetning av farger og elementer. Har du en helhetlig tankegang rundt interiør og designvalg, kan det vanskelig gå galt. For de fleste er det unødvendig å bytte ut noe som fungerer helt fint, fordi det er gammelt. Baderommet kan bli nytt ved å sette inn planter, bytte dusjforheng og dusjhode eller henge opp noen nye håndklær. Et kjøkken kan bli nytt ved å slipe ned arbeidsbenken, du trenger ikke nødvendigvis en ny stekeovn i høyde langs veggen fordi du leste i fjor at dette var populært – skap ditt eget drømmehjem!